Поліція викрила корупційну «схему» проходження медкомісії для отримання групи інвалідності

27 ЖОВТНЯ 2021 09:51

До схеми організації причетний голова однієї з медико-соціальних експертних комісій. Для прикриття протиправної діяльності останній залучив посередника. Поліція викрила обох фігурантів одразу після розподілу отриманих коштів.

Повідомляє TrueUA, з посиланням на МВС.

Голова МСЕК через посередника отримав 1100 доларів США неправомірної вигоди за підготовку необхідних документів та безперешкодне проходження комісії для отримання групи інвалідності.

За результатами проведення обшуків в службовому кабінеті організатора «схеми» правоохоронці вилучили 5 000 доларів США та 10 000 гривень, які були підкріплені до історії хвороб осіб, які виявили бажання отримати групу інвалідності та мали б проходити відповідну комісію.

Поки слідчі дії тривають. Голову медико-соціальної експертної комісії та посередника затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання про повідомлення їм про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України та обрання запобіжних заходів.

За прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою чинним законодавством передбачена відповідальність - позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Фото МВС.

Також читайте: За часи незалежності 260 тисяч українців стали жертвами торгівлі людьми

Суспільство, 27.10.2021 09:51