Олександр Усик. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Польська поліція відпустила Усика: боксер зробив першу заяву

Абсолютний чемпіон світу в першій важкій вазі та важкій вазі Олександр Усик вже вільний. Польська поліція після затримання у аеропорту Кракова відпустила його, а сам боксер заявив, що це було непорозумінням. За його словами, інцидент вичерпаний.

Як своєму Instagram Усик висловив вдячність суспільству та дипломатам за підтримку через даний інцидент.

За словами Усика, сталося "непорозуміння, яке швидко вирішилося".

"Респект польським правоохоронцям, які виконують свою роботу, попри зріст, вагу, розмах рук і регалії", — написав спортсмен у Stories в мережі.

затримання усика

Деталі від МЗС

Міністр закордонних справ Андрій Сибіга у своєму акаунті в соцмережі X розкрив деталі звільнення Усика. Він зазначив, що представники міністерства за дорученням президента "негайно відреагували на затримання" чемпіона в Кракові та "сприяли його звільненню".

"Деталі мені повідомив наш Генконсул. Ми вважаємо такі дії непропорційними та неприпустимими щодо нашого чемпіона і надішлемо відповідну ноту польській стороні", — розповів глава МЗС.

У МЗС України додали, що Сибіга "координував дії українських дипломатів, перебуваючи на кордоні України та Румунії, куди очільник МЗС зараз прямує зі своїм першим закордонним візитом".

Нагадаємо, 17 вересня ввечері стало відомо про затримання українського боксера Олександра Усика у Польщі в аеропорту міста Краків. Спортсмен та народний депутат Жан Беленюк оприлюднив у мережі відповідне відео.

Після цього з'явилося повідомлення дружини Усика Катерини, яка в мережі написала, що з ним "усе гаразд, нічого кримінального". Президент Володимир Зеленський також відреагував на подію. Він заявив, що спілкувався з Усиком телефоном після його затримання.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 18.09.2024 02:18