Олександр Усик. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Усика заарештували в польському аеропорту: у МЗС виступили з заявою (відео)

У вівторок ввечері, 17 вересня, в аеропорту Кракова заарештували українського чемпіона WBA, WBO, WBC та IBO у надважкій вазі Олександра Усика. Причини затримання наразі не розголошуються.

Про це у Telegram-каналі повідомив народний депутат Жан Беленюк.

"Олександра Усика заарештували в аеропорту Кракова. Обставини зʼясовуються", — написав Беленюк.

Жан Беленюк також оприлюднив кадри затримання українського боксера: на них видно, як Олександра Усика у кайданках ведуть у невідомому напрямку польські правоохоронці.

Затримання Усика в аеропорту Кракова: реакція МЗС

Речник МЗС Георгій Тихий у коментарі "РБК-Україна" заявив, що "українська сторона категорично не сприймає продемонстроване на відео ставлення до свого громадянина та чемпіона".

"На доручення міністра Андрія Сибіги, генконсул України в Кракові вже терміново виїхав до аеропорту для з'ясування обставин ситуації", — йдеться у заяві представника Міністерства. 

Також зазначається, що глава МЗС Сибіга уже звернуся до свого польського колеги з метою "негайно вирішити цю ситуацію". 

"Міністр також доручив генконсулу висловити протест та обурення таким ставленням", — повідомив представник закордонного відомства.

Варто зазначити, що у травні 2024 року Олександр Усик провів бій за звання абсолютного чемпіона світу проти Тайсона Ф'юрі та переміг британця. Вже на 21 грудня заплановано реванш.

Усик очолив рейтинг найвисокооплачуваніших спортсменів України, значно випередивши Олександра Зінченка (10 мільйонів) та Михайла Мудрика (6,6 мільйона доларів).

Раніше Олександр Усик, який володіє титулами WBA, WBO, WBC та IBO, поділився думками щодо своїх релігійних вподобань. Він, зокрема відповів на питання, чому не покинув Українську православну церкву московського патріархату.

Нагадаємо, з початку повномасштабного вторгнення його фонд Олександра Усика допомагає постраждалим родинам. Провів сім благодійних аукціонів і переказав близько 740 тисяч доларів на підтримку української армії.

Напередодні Дня Державного прапора та Дня Незалежності України президент Володимир Зеленський і перша леді Олена Зеленська відзначили видатних людей нагородою "Національна легенда України". Свою нагороду отримав й абсолютний чемпіон світу Олександр Усик.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 17.09.2024 23:09