Фото: Instagгam Олександра Усика

"Московського патріархату немає документально": Усик пояснив, чому відвідує російську церкву

Український боксер надважкої ваги Олександр Усик, який володіє титулами WBA, WBO, WBC та IBO, поділився думками щодо своїх релігійних вподобань. Він, зокрема відповів на питання, чому не покинув Українську православну церкву Московського патріархату.

Про це повідомляє NV. Олександр Усик відповів на питання журналіста, чи трансформувалась приналежність боксера до УПЦ Московського патріархату за останні роки.

"Мене питають за це люди, які ніколи в житті не були на ранковій службі. Як мені відповісти людині, яка не знає жодної молитви чи не була жодного разу на літургії? Я православний християнин і крапка. Я ходжу в Українську православну церкву. Московського патріархату в нас немає документально. Хай покажуть, де документально є Московський патріархат", — зазначив боксер.

Усик також наголосив, що в церкві падкі люди й не можна всіх в одну гребінку збирати. 

"Я ще раз кажу, я вірю Богу. Я ходжу рятуюсь в цю церкву і буду продовжувати це робити. Я православний християнин", — додав Олександр Усик.

Заборона РПЦ в Україні

Після широкомасштабного вторгнення Росії в Україні почали масштабну "зачистку" духовної сфери. Були порушені десятки кримінальних справ проти священнослужителів УПЦ московського патріархату, які підтримували та виправдовували війну. Крім цього, постало питання заборони Російської православної церкви в Україні та пов'язаних з нею організацій.

Комітет декілька разів переглядав свій висновок до другого читання, хоча і рекомендував у березні 2024 року його до другого читання. Документ викликав чимало суперечок у сесійній залі, доходило навіть до блокування трибуни.

16 серпня Комітет Верховної Ради з питань гуманітарної й інформаційної політики знову переглянув свій висновок до проекту щодо діяльності в Україні релігійних організацій. Він провів низку узгоджувальних рад із відповідними службами, врахував конструктивні пропозиції, що покращують документ. Зокрема, комітет підтримав пропозицію викласти назву законопроекту № 8371 у такій редакції: "Про захист конституційного ладу у сфері діяльності релігійних організацій". Також пропонується відтермінувати набрання чинності окремих положень акта.

Нагадаємо, днями президент Володимир Зеленський провів онлайн-зустріч із представниками Всеукраїнської Ради церков і релігійних організацій. Вони обговорили законопроект, який обмежить вплив російської церкви на українські релігійні організації. Після цього, наступного дня, Всеукраїнська Рада церков і релігійних організацій повідомила, що підтримує законодавчу ініціативу щодо заборони діяльності релігійних організацій, пов'язаних з Російською православною церквою.

Вже 24 серпня президент Володимир Зеленський підписав закон про заборону діяльності в Україні релігійних організацій, пов’язаних із Російською Федерацією.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 25.08.2024 15:16