Фото: ВРЦіРО

Всеукраїнська Рада церков підтримала заборону УПЦ МП в Україні

Всеукраїнська Рада церков і релігійних організацій (ВРЦіРО) підтримує ініціативу щодо заборони діяльності релігійних організацій, пов'язаних з Російською православною церквою на території України.

Про це йдеться в офіційній заяві на сайті ВРЦіРО.

Як зазначається у заяві, члени Ради церков категорично засуджують діяльність РПЦ, яка "стала співучасницею кривавих злочинів російських загарбників проти людяності та яка освячує зброю масового знищення і відкрито заявляє про необхідність знищення української державності, культури, ідентичності, а віднедавна – і самих українців".

"Ми підтримуємо законодавчу ініціативу президента України щодо унеможливлення діяльності таких організацій в нашій країні, яка має також широку політичну і суспільну підтримку", — наголосили у Раді церков.

До того ж у ВРЦіРО додали, що московський патріархат виправдовує погроми та обмеження релігійної свободи, катування й убивства священників та пасторів. Крім того, РПЦ "цинічно попирає Господні установлення та елементарні норми загальнолюдської моралі".

"Ми переконані, що курс на захист свободи віросповідання та духовної незалежності, під яким ми розуміємо не замкненість, а відкритість до високих взірців наших релігійних традицій за одночасного несприйняття маніпуляцій вірою і прикриття злочинів релігією, сприятиме консолідації нашого суспільства заради нашої перемоги і утвердження довгоочікуваного справедливого миру", — резюмували у ВРЦіРО.

Нагадаємо, 16 серпня президент Володимир Зеленський провів зустріч з представниками Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій. Однією з тем для обговорень стала заборона діяльності Української православної церкви Московського патріархату.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 17.08.2024 16:59
Фото: ВРЦіРО