Фото: "Мілітарний"

Польща надасть фінансову та логістичну допомогу для постачання боєприпасів Україні

Польща зробить свій фінансовий та логістичний внесок у план Чехії, який передбачає постачання боєприпасів для України. Поляки це зроблять шляхом закупівель поза межами Європи.

Про це у четвер, 21 березня, на прес-конференції в Празі на зустрічі країн Вишеградської групи повідомив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський, пише Reuters.

Найгостріша потреба України зараз — це артилерійські боєприпаси, які закінчуються, бо Україна використовує потужний гарматний вогонь, щоб утримувати статичні позиції на фронті протяжністю в 1000 км.

"Ми дуже раді зробити свій внесок не лише у фінансовому відношенні, а й у дуже ефективну логістичну операцію, щоб боєприпаси могли доставлятися туди, де вони необхідні на фронті", — сказав Сікорський.

Раніше президент Чехії Петр Павел заявив, що в країнах, які не входять до складу Європейського Союзу, є 800 тисяч боєприпасів. Йдеться про 500 тисяч снарядів калібру 155 мм та 300 тисяч — калібру 122 мм. Та додав, що ці країни погодяться продати їх. 

Нагадаємо, раніше радник прем'єр-міністра Чехії з національної безпеки Томаш Пояр повідомив, що боєприпаси закуплені у третіх країн світу можуть надійти в Україну у червні цього року. Посадовець відмовився розкрити походження боєприпасів, заявивши, що ініціатива шукає боєприпаси по всьому світу, "де вони доступні за розумною ціною та якістю".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.03.2024 15:31