Фото: "Мілітарний"

Україна цього року витратить $5 млрд на внутрішнє виробництво зброї, — WP

Україна планує цього року витратити п'ять мільярдів доларів на внутрішнє виготовлення озброєнь, але цього все одно замало.

Внутрішнє виробництво зброї в Україні у 2023 році зросло втричі та очікується, що цього року воно зросте в шість разів, про це пише The Washington Post, посилаючись на слова прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля.

У лютому міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін заявив, що Україна розгорнула виробництво ракети з дальністю дії в 650 кілометрів. 

Зазначається, що Україна виробляє власні артилерійські та мінометні снаряди радянських калібрів 122 та 152 мм. З другої частини року планується виробництво власних 155 мм снарядів до артилерійських систем, яку поставляють країни НАТО.

"Щодо безпілотників, які змінили методи ведення війни, Україна вже виробляє 90% від її потреб. Серед них БПЛА дальньої дії та морські дрони", — запевнив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Втім, як зазначає The Washington Post, цього виробництва недостатньо, щоб компенсувати нестачу міжнародної підтримки, особливо надходжень зброї зі Сполучених Штатів Америки.

Нагадаємо, раніше радник голови Офісу президента Михайло Подоляк заявляв, що військова допомога Україні — це насамперед розумні інвестиції у власні національні системи безпеки. Він додав, що допомога нашій країні зараз — це невеликі вкладення у нову конструкцію майбутнього та найбільша гарантія безпеки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.03.2024 11:06