Фото: Anadolu Agency

Польща продовжила термін дії посвідок про тимчасовий захист: у посольстві пояснили, чи стосується це українців

Уряд Польщі продовжив термін дії довідок про користування тимчасовим захистом до 4 березня 2025 року. Проте це не стосується громадян України.

Про це повідомили в прес-службі посольства України в Польщі.

"Довідки про користування тимчасовим захистом видавалися громадянам третіх країн, що на момент початку повномасштабного вторгнення легально проживали на території України й прибули до Польщі, втікаючи від воєнних дій", — йдеться у повідомленні.

У відомстві пояснили, що продовження терміну дії довідок про користування тимчасовим захистом не означає продовження терміну дії тимчасового захисту громадян України, які отримали PESEL зі статусом UKR.

Варто зазначити, що українці, які мають тимчасовий захист у Польщі, можуть легально залишатися в цій країні лише до березня 2024 року. Про зміни буде повідомлено додатково.

Нагадаємо, у Молдові вирішили припинити роботу тимчасового центру допомоги біженцям з України. Він розташовувався біля контрольно-пропускного пункту в Паланці на молдовсько-українському кордоні. Роботи із закриття центру допомоги біженцям з України в Паланці розпочали ще 4 січня. Тепер працівники інспекторату розбирають тимчасовий табір, який розбили біля контрольно-пропускного пункту на початку війни Росії проти України, вивозять усю інфраструктуру — намети, технічне обладнання та гігієнічні модулі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 19.01.2024 15:27