Фото: ілюстративне. Джерело: avtoprom.ua

Половина Польщі залишилась без GPS: яка причина

Над частиною території Польщі зник сигнал GPSЦе не перший такий інцидент за останні кілька днів. Схожі проблеми фіксувалися у Фінляндії та Естонії. Експерти припускають, що за цими збоями в регіоні Балтійського моря може стояти Російська Федерація.

Про це пише польський сайт Epoznan.

Так, 17 січня на великій частині території Польщі були збої в сигналі GPS. До зони вимкнення частково потрапило місто Познань. У районі міст Піла та Конів сигнал також був повністю відсутній.

Мапа території Польщі, на якій зник сигнал GPS

Мапа території Польщі, на якій зник сигнал GPS. Джерело: epoznan.pl

"Джон Вайзмен, який керує сайтом gpsjam.org, заявив, що це може бути навмисна спроба глушіння або військові навчання. Cyberdefence24.pl повідомляє, що збої збігаються з "теоретичним діапазоном російських систем постановки перешкод, розташованих в області Кенігсберг", — пише польське видання.

Варто зазначити, що офіційної інформації про причини збоїв GPS поки що немає. Проте експерти підозрюють, що за збоями системи в регіоні Балтійського моря може стояти Росія.

Нагадаємо, наприкінці вересня начальник Штабу оборони Збройних сил Румунії Даніель Петреску заявив, що Російська Федерація активно глушить GPS-зв'язок кораблів у територіальних водах Румунії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 18.01.2024 17:59