Фото: ілюстративне. Джерело: express.co.uk

Росія глушить GPS-зв’язок кораблів у водах Румунії: чим це загрожує

Російська Федерація активно глушить GPS-зв'язок кораблів у територіальних водах Румунії. У зв'язку з цим збільшується ризик зіткнень.

Про це заявив начальник Штабу оборони Збройних сил Румунії Даніель Петреску, пише Romania Journal.

За його словами, Румунія і НАТО мають готуватися до тривалого протистояння з режимом у РФ.

"Війна повернулася в Європу. Це війна, обрана Росією, яка для України є війною за національне виживання і боротьбою за західні цінності. Ми не бачимо кінця цієї війни зараз, і хоча ми захоплюємося стійкістю українського суспільства перед обличчям

Він додав, що війна Російської Федерації проти України фундаментально дестабілізувала Чорноморський регіон і викликала почуття незахищеності серед прибережних країн.

"Звідси ракети запускаються в бік України, по її цивільній або військовій інфраструктурі. Регіон став ареною дедалі частіших військових дій, морських інцидентів і дій, що обмежують вільне пересування суден", — додав генерал.

Також Петреску попередив, що існує постійний ризик, пов'язаний зі зростаючою ймовірністю інцидентів на кордоні НАТО. Також РФ може атакувати інфраструктуру Румунії або комерційні судна в територіальних водах Румунії.

Нагадаємо, Румунія переміщує засоби протиповітряної оборони ближче до своїх населених пунктів на Дунаї на кордоні з Україною, де російські безпілотники атакують зернові об'єкти, та додає до цього району військові спостережні пункти та патрулі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 29.09.2023 15:59