Роботи із закриття тимчасового центру біженців у Молдові. Фото зі соцмереж

У Молдові закрили тимчасовий центр допомоги українським біженцям: деталі

У Молдові вирішили припинити роботу тимчасового центру допомоги біженцям з України. Він розташовувався біля контрольно-пропускного пункту в Паланці на молдовсько-українському кордоні.

Про це повідомив NewsMaker із посиланням на Генеральний інспекторат надзвичайних ситуацій Молдови.

Роботи із закриття центру допомоги біженцям з України в Паланці розпочали ще 4 січня. Тепер працівники інспекторату розбирають тимчасовий табір, який розбили біля контрольно-пропускного пункту на початку війни Росії проти України, вивозять усю інфраструктуру — намети, технічне обладнання та гігієнічні модулі.

В інспектораті зазначили, що центр відкрили ще 24 лютого 2022 року. Відтоді через нього пройшли понад 9,2 тисячі біженців зі сусідньої країни, тимчасово в ньому мешкало понад 6,2 тисячі людей. Роботу та безпеку табору забезпечували працівники інспекції з міграції, карабінери та рятувальники.

"З перших днів початку війни в Україні біженці отримували тут допомогу. Людям надавали житло, харчування, медичну допомогу та сприяли облаштуванню в Молдові", — додали в інспектораті.

Нагадаємо, в середині грудня президентка Молдови Мая Санду заявила, що Російській Федерації необхідно змінити своє ставлення до Молдови та її громадян. У такому разі країни можуть покращити свої взаємини навіть за президентства диктатора Володимира Путіна.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.01.2024 17:16