Фото: Anadolu Agency

Ірландія організовує для біженців безплатні групи психологічної підтримки: що отримають українці

Ірландія організовує безплатні групи психологічної та соціальної підтримки для українців, які знайшли прихисток від війни. Це місце, де українці можуть в безпечній атмосфері поділитися своїми думками, досвідом та почуттями зі своїми земляками. 

Про це йдеться у повідомленні Громадської організації "Українська дія в Ірландії" (Ukrainian Action in Ireland).

"Це можливість отримати підтримку, корисну інформацію, побудувати нові соціальні зв’язки, а також обговорити, як можна розв'язувати актуальні питання життя в Ірландії та/або волонтерської діяльності. Групи проходять за сприяння українських психологів", — йдеться у повідомленні. 

Згідно з наявною інформацією, групи проходять щотижнево, формат онлайн, а тривалість сеансу — 90 хвилин.

Для тих громадян, хто займається волонтерською діяльністю, створена додаткова окрема група. Її основним завданням є питання емоційного вигорання, пошук ресурсів самопідтримки, прибудовування кордонів тощо. Групи організовані благодійною організацією Ірландії з підтримки ментального здоров’я Aware.

За даними Міжнародного валютного фонду, після завершення війни в Україну повернеться частина мігрантів. Проте близько двох мільйонів біженців назавжди залишаться за кордоном.

Також за прогнозом Інституту демографії, після завершення війни в Україну повернеться не більше від половини біженців. За наявною статистикою понад шість мільйонів українців стали вимушеними мігрантами через вторгнення РФ в нашу державу. 

Нагадаємо, країни Європейського Союзу домовились продовжити механізм тимчасового захисту для біженців з України ще на один рік —  до 4 березня 2025 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.01.2024 14:43