Фото: Офіс президента

Зеленський назвав першочергове завдання України у війні цього року

Президент Володимир Зеленський заявив, що цього року першочергове завдання України у війни проти Росії це — захист Сходу.

У інтерв’ю The Economist український гарант наголосив, що також у пріоритеті і захист критичної інфраструктури країни.

"Першочерговим завданням у сухопутній війні буде захист Сходу, порятунок цих дуже важливих міст України, Сходу і Півдня, Харкова, Дніпра, Запоріжжя, Херсона, Миколаєва, і захист критичної інфраструктури країни", — заявив він.

За словами очільника держави, швидкість досягнення успіху залежатиме від військової допомоги, яку він отримає від західних партнерів. Відтак, Зеленський закликав надати Україні Taurus, крилаті ракети дальнього радіуса дії німецького виробництва, які здатні вибухати глибоко всередині цілі. На думку президента, це може дозволити Україні зруйнувати Керченський міст вартістю чотири мільярди доларів, фактично ізолювавши Кримський півострів від Росії.

За словами Зеленського, ізоляція окупованого Криму та послаблення російського військового потенціалу на півострові "надзвичайно важлива для нас, тому що це спосіб зменшити кількість атак із цього регіону".

"Росія повинна знати, що для нас це військовий об'єкт", — наголосив Зеленський.

Також президент переконаний, що успішна операція стала б "прикладом для світу", а також мала б великий ефект всередині Росії, зокрема, втрата головного елементу кремлівської пропаганди показала б, що "тисячі російських офіцерів загинули лише через амбіції Путіна".

Нагадаємо, колишній офіцер управління військової розвідки США по російському напрямку Ребекка Коффлер зробила прогнози щодо війни в Україні у 2024 році. На її думку, конфлікт триватиме до тих пір, поки не досягне порогу, коли рівень виснаження української живої сили стане неприйнятним для її громадян — ймовірно, влітку, на початку осені — або поки уряд США не припинить відправляти Києву зброю і гроші.

Своєю чергою міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс заявив, що союзники можуть створити такі умови для України, що в Києва не буде іншого варіанту, крім переговорів із Російською Федерацією. За його словами, Захід не забезпечує належним чином українську армію зброєю та боєприпасами, необхідними для перемоги у війні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.01.2024 22:57