Фото: сторінка в Facebook KADORR Group

Помер Аднан Ківан: він був найбільшим арабським інвестором в Україні

У понеділок, 28 жовтня, пішов із життя засновник корпорації KADORR Group Аднан Ківан. Він був найбільшим арабським інвестором в Україні.

Про це повідомила прес-служба компанії KADORR Group на своїй сторінці в Facebook.

Як зазначає джерело, Ківан відомий успішними бізнес-проектами, соціальними ініціативами, а також благодійністю і меценатством. У грудні цього року йому мало виповнитися 62 роки.

"З молитвою на вустах ми проводжаємо його, адже він не розділяв людей, а об’єднував та вірив, що на все є воля Бога. Надійною опорою, вірною підтримкою та найвищою цінністю для Аднана Ківана була його сім'я. Щирі співчуття його дружині, дітям та онукам. Його добрі справи будуть жити вічно", — йдеться у повідомленні KADORR Group.

Як повідомляли джерела видання "Думська", Аднан Ківан мав онкологічне захворювання. 

Що відомо про Аднана Ківана

Аднан Ківан — український бізнесмен сирійського походження. Він відомий як засновник та власник однієї з найбільших будівельних компаній України KADORR Group. Уродженець Сирії, але освіту здобув в Одеському інституті харчових технологій.

В Україні створив бізнес у сфері нерухомості, здебільшого в Одесі. Ківана називають найбільшим одеським забудовником. Його компанія KADORR Group будує житлові комплекси, торгові та бізнес-центри.

Аднан Ківан у 2018 році придбав Kyiv Post у Мохаммада Захура. Вже у листопаді 2021 після тривалого конфлікту із редакцією, Аднан Ківан заявив про тимчасове призупинення роботи медіа через перезавантаження.

Forbes у 2021 році оцінив статки Ківана у 240 мільйонів доларів. Він посів 42-ге місце у списку найзаможніших людей України.

Нагадаємо, в Одеській області правоохоронці запобігли скоєнню замовного вбивства бізнесмена і голови громадського формування, інсценувавши його смерть.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 28.10.2024 11:19