Фото: Нацполіція

На Одещині правоохоронці інсценували смерть бізнесмена, щоб врятувати його від замовного убивства

В Одеській області правоохоронці запобігли скоєнню замовного вбивства бізнесмена і голови громадського формування, інсценувавши його смерть.

Про це повідомило Головне управління Національної поліції в Одеській області.

Зазначається, що правоохоронці отримали інформацію про підготовку до вбивства 56-річного жителя Одеси, бізнесмена, голови одного з громадських формувань. Щоб запобігти злочину поліцейські інсценували вбивство бізнесмена. Зокрема, зробили фото та відео як доказ "виконаного" замовлення і віддали "виконавцю" злочину для передачі замовнику.

Правоохоронці інсценували вбивство одеського бізнесмена

Фото: Нацполіція

Під час отримання "звіту" замовника затримали. За вбивство людини організатору мали заплатити 80 тисяч доларів, з яких 70 тисяч доларів він пообіцяв виконавцю. До того ж під час затримання у зловмисника поліцейські вилучили ручну осколкову гранату. Боєприпас скерували на експертизу.

Правоохоронці інсценували вбивство одеського бізнесмена

Фото: Нацполіція

"За наявності достатніх доказів слідчі поліції повідомили фігуранту про підозру у замаху на вбивство, вчиненому з корисливих мотивів на замовлення, за ч. 2 ст. 15, п. 6 п. 11 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України, а також у незаконному поводженні з вибуховими пристроями за ч. 1 ст. 263 ККУ. Суд задовольнив клопотання правоохоронців та обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді безальтернативного тримання під вартою", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше в Одеській області місцевий мешканець замовив вбивство свого сусіда. Замовник підшукав "кілерів" та пообіцяв за вбивство сусіда 10 тисяч доларів США винагороди. Він надав виконавцям зібрану інформацію про "жертву" та вказав, що спосіб вчинення вбивства його не цікавить, йому важливий лише результат.  

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 22.10.2024 13:41