Франц Бекенбауер / скріншот з відео

Пішов з життя легендарний німецький футбліст Франц Бекенбауер

У неділю, 7 січня, помер легендарний німецький футболіст Франц Бекенбауер. Він пішов з життя у віці 78 років.

Про це повідомляє видання Bild. За даними джерела, Бекенбауер помер ще 7 січня, але офіційно про це стало відомо лише в понеділок.

"З глибоким сумом ми повідомляємо вам, що мій чоловік і наш батько Франц Бекенбауер мирно пішов з життя вчора, в неділю, в оточенні своєї сім'ї. Ми просимо вас вшанувати його пам'ять в тиші й мовчанні. І просимо вас утриматися від будь-яких запитань", — повідомила сім'я футболіста.

Що відомо про Франца Бекенбауера

Франц Антон Бекенбауер виступав у амплуа центрального захисника чи півзахисника Часто згадується як футболіст, який винайшов амплуа футбольного ліберо (вільного захисника). Вважається одним із найкращих захисників XX століття.

За час своєї кар'єри двічі визнавався футболістом року в Європі, зіграв на полях трьох чемпіонатів світу, у сумі провів 103 гри за збірну ФРН, ставши першим із німецьких гравців, які зіграли за національну збірну понад сто матчів. Як капітан команди ФРН виграв чемпіонат світу з футболу 1974 року. На клубному рівні тричі поспіль виборював Кубок європейських чемпіонів з мюнхенською "Баварією" у 1974—1976 роках, а також Кубок володарів кубків УЄФА у 1967 році. Крім "Баварії" виступав за "Нью-Йорк Космос" та "Гамбург".

Після завершення ігрової кар'єри став футбольним тренером, який на цій посаді виграв зі збірною ФРН чемпіонат світу 1990 року. У 2013-2024 роках був першим глобальним послом Міжнародної дитячої соціальної програми "Футбол для дружби".

Нагадаємо, у понеділок, 8 січня, помер колишній захисник "Дніпра" та збірної України Богдан Шершун. Йому було 42 роки.

Раніше повідомлялось, що у жовтні 2023 року помер легендарний футболіст збірної Англії та "Манчестер Юнайтед" Боббі Чарльтон. Він відійшов у вічність на 87 році життя, провівши останні години в родинному колі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 08.01.2024 19:12