Фото: Facebook-сторінка Верховної Ради

Помер український нардеп Андрій Іванчук

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук повідомив про передчасну смерть народного депутата Андрія Іванчука. Він був народним обранцем сьомого, восьмого, дев'ятого скликань.

Про це спікер Руслан Стефанчук написав у Facebook. Спікер парламенту не назвав причини раптової смерті парламентаря, однак, за даними ЗМІ, йдеться про відрив тромбу.

"Жахлива новина. Сьогодні вночі відійшов у вічність народний депутат України, депутат 7-го, 8-го, 9-го скликань Андрій Іванчук. Мої щирі співчуття рідним та близьким у звʼязку з передчасною смертю. Вічна пам'ять!" — йдеться у повідомленні.

Помер народний депутат Андрій Іванчук

Скріншот з соцмереж

Що відомо про Андрія Іванчука

Народився 16 червня 1973 року в Івано-Франківську. Вищу освіту здобув у Чернівецькому державному університеті ім. Ю. Федьковича за спеціальністю "Правознавство".

З 12 грудня 2012 до 27 листопада 2014 був народним депутатом сьомого скликання від партії "Батьківщини".

Був членом партії "Фронт Змін", членом Ради та Бюро партії, з вересня 2009-го по червень 2010-го виконував обов'язки голови партії. 15 червня 2013, після об'єднання "Фронту Змін" і Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина", був обраний одним із заступників лідера "Батьківщини".

У 2014 році пройшов у парламент дев'ятого скликання від партії "Народний Фронт", був заступником голови її фракції й очолив Комітет Верховної Ради з питань економічної політики.

У 2019 році був обраний до Верховної Ради дев'ятого скликання як безпартійний самовисуванець за 88 округом (Івано-Франківська область). З 6 грудня 2019 року — був членом депутатської групи "Довіра", до того — позафракційний. Не входив до складу жодного комітету.

У листопаді 2020-го Іванчука спіймали на кнопкодавстві. Це сталося під час голосування щодо ухвалення за основу законопроекту №4100 про внесення змін до Бюджетного кодексу України.

У померлого залишилася дружина та донька.

Нагадаємо, 23 вересня померла мама Кузьми Скрябіна Ольга Кузьменко. Українська письменниця, освітянка відійшла у вічність у віці 76 років. Про це повідомили на Facebook-сторінці Благодійного фонду імені Кузьми Скрябіна.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 25.09.2023 09:16