Фото: соцмережі

Померла народна артистка України Ніна Матвієнко

Померла народна артистка України Ніна Матвієнко. Співачці було 75 років.

Трагічну новину повідомила донька артистки Антоніна Матвієнко в Instagram.

"Мама померла…" — написала Тоня Матвієнко.

померла Ніна Матвієнко

Скриншот

Через два дні, 10 жовтня, артистці мало виповнитися 76 років. Подробиць смерті мами Тоня Матвієнко поки не стала розкривати.

Біографія Ніни Матвієнко

Ніна Матвієнко була відома зокрема виконанням народних пісень, а також участю в телеспектаклях і радіовиставах.

Зіграла в телевиставах ("Маруся Чурай", "Катерина Білокур", "Розлилися води на чотири броди"), художніх фільмах ("Солом'яні дзвони", "Пропала грамота"), в радіовиставах ("Політ стріли", "Кларнети ніжності"). Співачка озвучила ряд науково-популярних, хронікально-документальних кінофільмів, кілька теле- і радіопрограм. 1984 року брала участь у створенні українського мультфільму "Колискова". 1988 року був знятий відеофільм за участю Ніни Матвієнко "Русалчин тиждень". Серед авторських театрально-режисерських робіт акторки музичний спектакль "Під сонцем" (1997) за участю японського танцівника Тадаші Ендо, а також грандіозне музично-сценічне дійство "Золотий камінь посіємо ми" (1998). Крім того, Ніна Матвієнко 1995 року зіграла 16 вистав з американським театром La Mama E.T.C. (Нью-Йорк, США).

Артистка з великим успіхом гастролювала в Мексиці, Канаді, США, Чехії, Польщі, Фінляндії, Кореї, Франції, країнах Латинської Америки. У 1978 році за великий внесок у розвиток українського мистецтва Ніна Матвієнко отримала звання заслуженої, в 1985-му — народної артистки України. У 2006 році тодішній президент Віктор Ющенко нагородив співачку званням Героя України.

Нагадаємо, 2 жовтня помер народний артист України Андрій Верес. Він  присвятив себе відродженню та розвитку української музичної культури та пісні. Його життя обірвалося у 68 років.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 08.10.2023 10:42