Фото: Міністерство культури та інформаційної політики у Telegram

На 75 році життя помер народний артист України

Помер український диригент, народний артист України, лауреат Шевченківської премії Валерій Матюхін. В березні йому виповнилося 74 роки.

Про це смерть митця повідомило Міністерство культури та інформаційної політики у Telegram. Причини смерті Валерія Матюхіна не повідомляють. 

"Мистецька громадськість знає Валерія Матюхіна як першого виконавця багатьох творів сучасних українських композиторів. За його ініціативи було створено Національний ансамбль солістів "Київська камерата", який є одним з найкращих мистецьких колективів, що презентує українське музичне мистецтво як в Україні, так і за її межами. Пам’ять про нього назавжди вписана в історію національної культури", — йдеться у повідомленні МКІП.

Хто такий Валерій Матюхін

Валерій Матюхін — народний артист України, лауреат Шевченківської премії, генеральний директор-художній керівник Національного ансамблю солістів "Київська камерата". Під його керівництвом відбулися прем'єри творів Валентина Сильвестрова, Євгена Станковича, Мирослава Скорика, Леоніда Грабовського, Володимира Зубицького, Лесі Дичко, Ганни Гаврилець та інших. Разом з "Київською камератою" Матюхін гастролював країнами Європи і світу та популяризував українську симфонічну музику. 

Нагадаємо, у Росії помер заступник міністра науки і вищої освіти Петро Кучеренко. Він був чоловіком російської співачки Діани Гурцкої, яка підтримує агресію Росії проти України.

Вночі 28 квітня російські загарбники завдали ракетного удару по житловому будинку в Умані, внаслідок чого загинули 23 людини, серед них виявився рок-музикант Володимир Макаровський.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Суспільство, 24.05.2023 20:28