Фото: сайт Офісу президента

Помпео відвідав Київ: Зеленський назвав це потужним сигналом (відео)

Колишній державний секретар Сполучених Штатів Америки та ймовірний кандидат у президенти цієї країни у 2024 році Майк Помпео від республіканців у понеділок, 3 квітня, відвідав Україну. Він очолив делегацію політиків, бізнесменів та представників благодійних організацій США.

Про це повідомила прес-служба президента України у вівторок, 4 квітня.

Вітаючи американську делегацію у Києві, Зеленський наголосив на важливості таких візитів та зустрічей: вони є потужним сигналом підтримки українців у боротьбі за свободу та демократію.

"Радий бачити, що ви приїхали зі своїми друзями, — сказав президент, звертаючись до Помпео. — Всебічна американська підтримка дуже важлива для нас".

Під час зустрічі очільник держави запросив американський бізнес активно інвестувати в Україну. Він заявив, що наша держава відкрита для цього та готова надати американцям повне сприяння.

Також Зеленський поінформував американську делегацію про можливості розвитку бізнесу у сферах будівництва, сільського господарства, ІТ-технологій тощо. Президент акцентував на важливості продовження й посилення оборонної допомоги та спільного розвитку оборонних технологій з урахуванням досвіду, набутого Україною під час війни.

"Інвестуйте в бізнес, бо бізнес — це те, що створює робочі місця. Ми зацікавлені в тому, щоб люди могли знайти роботу, а бюджет отримував надходження для посилення наших спроможностей на полі бою", — резюмував Зеленський.

Крім цього, було обговорено низку інших актуальних питань, зокрема рух України в НАТО, важливість подальшого посилення санкційного тиску на РФ.

Нагадаємо, США готують новий пакет військової допомоги для України. До його складу увійдуть радари повітряного спостереження, протитанкові ракети й паливозаправники.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 04.04.2023 11:43