Фото: Генштаб ЗСУ

Понад 100 бойових зіткнень: окупанти найактивніше штурмують на трьох напрямках

Від початку доби, 25 липня, на фронті російсько-української війни відбулося уже 103 бойових зіткнень. В основному окупанти продовжують тиснути на Покровському напрямку. Також досить важка ситуація на Курахівському та Времівському напрямках. Проте Сили оборони стримують усі ворожі атаки.

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Ситуація на фронті

На Харківському напрямку росіяни здійснили чотири безуспішні атаки поблизу Глибокого, а також дві атаки біля Вовчанська, де наразі триває одне боєзіткнення. Ситуація тут під контролем.

На Куп’янському напрямку ворог здійснив п’ять штурмових дій неподалік Стельмахівки, Петропавлівки та Степової Новоселівки. Один бій завершено, ще чотири атаки тривають.

На Лиманському напрямку загарбницька армія атакувала 10 разів позиції ЗСУ біля населених пунктів Макіївка та Невське, а також у районі Серебрянського лісу. Українські захисники відбили шість ворожих атак, чотири — досі продовжуються.

На Сіверському напрямку впродовж дня ворог п’ять разів атакував поблизу Верхньокам’янського, Спірного та Миколаївки. У результаті боєзіткнень окупанти зазнали поразки.

На Краматорському напрямку противник здійснив вісім штурмових дій неподалік Іванівського, Часового Яру, Калинівки, Майського та Григорівки. Сили оборони відбили шість атак, ще дві — тривають.

На Торецькому напрямку окупанти також вісім разів атакували біля Залізного, Нью-Йорка та Північного. П’ять боїв завершено, три зіткнення ще продовжуються.

На Покровському напрямку росіяни здійснили штурмові дії у районах населених пунктів Воздвиженка, Новоолександрівка, Веселе, Іванівка, Новоселівка Перша, Парасковіївка, Новожеланне та Яснобродівка. Сили оборони стримують натиск противника та відбили 18 атак, дев’ять боєзіткнень ще тривають. 

На Курахівському напрямку ворог 14 разів атакував поблизу Красногорівки, Костянтинівки та Парасковіївки. Десять боїв уже завершено, чотири — продовжуються.

На Времівському напрямку наразі тривають три атаки противника біля Великої Новосілки. Ще десять атак ЗСУ відбили у районах Костянтинівки, Водяного та Роздольного.

На Оріхівському напрямку противник намагався прорвати українську оборону поблизу Малої Токмачки, Юрківки, Новоандріївки та Щербаків. Дві атаки успішно відбито, ще дві досі тривають.

На Придніпровському напрямку ворог тричі атакував оборонні рубежі українців на лівобережжі Дніпра, проте не мав успіху та відступив.

На інших напрямках фронту ситуація суттєвих змін не зазнала.

Втрати РФ

Загальні бойові втрати противника з 24 лютого 2022 року по 25 липня 2024 року орієнтовно склали:

  • особового складу — близько 571 350 (+1 230);
  • танків — 8 331 (+11);
  • бойових броньованих машин — 16 039 (+26);
  • артилерійських систем — 15 804 (+45);
  • реактивних систем залпового вогню — 1 125 (+0);
  • засобів протиповітряної оборони — 904 (+2);
  • літаків — 363 (+0);
  • гелікоптерів — 326 (+0);
  • безпілотників оперативно-тактичного рівня — 12 610 (+66);
  • крилатих ракет — 2 402 (+0);
  • кораблів / катерів — 28 (+0);
  • підводних човнів — 1 (+0);
  • автомобільної техніки й автоцистерн — 21 358 (+79);
  • спеціальної техніки — 2 661 (+11).

Нагадаємо, за даними аналітиків американського Інституту вивчення війни, здатність Росії продовжувати поступово нарощувати кількість живої сили та матеріальних засобів, які вона виділила для війни в Україні, стикається зі значними обмеженнями у середньостроковій та довгостроковій перспективі.

 Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.07.2024 16:59