Фото: Генштаб ЗСУ

Понад 130 бойових зіткнень за добу: на яких напрямках тривають запеклі бої

Впродовж доби 28 червня ворог нарощує інтенсивність атак, намагається шукати шляхи, щоб вклинитися в оборону Збройних сил України та спробувати вибити наших військових із зайнятих рубежів. Кількість бойових зіткнень по всій лінії фронту зросла до 131.

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Ситуація на фронті

На Куп’янському напрямку українські військові від початку доби відбили сім атак окупантів біля Степової Новоселівки, Стельмахівки, Синьківки та Кругляківки. На даний час на цьому відтинку два боєзіткнення ще тривають.

На Лиманському напрямку рашисти здійснили 14 невдалих спроб просунутися в глибину української території в районах Невського, Макіївки, Торського, Греківки та Серебрянського лісу. Три боєзіткнення тут ще продовжуються. 

На Сіверському напрямку ворог 19 разів атакував українських захисників поблизу Білогорівки, Спірного, Верхньокам’янського, Івано-Дар’ївки, Роздолівки та Виїмки. Проте ЗСУ стійко тримають оборону та відбили 15 ворожих штурмів. Ще тривають чотири бойових зіткнення.

На Краматорському напрямку війська окупантів продовжують тиснути на позиції українських захисників поблизу Часового Яру, Нового та Іванівського. Три штурмові дії ЗСУ відбили, два боєзіткнення ще продовжується.

На напрямку Горлівка — Торецьк впродовж доби ворог за підтримки авіації 14 разів безуспішно атакував оборонні рубежі наших захисників. Ситуація тут контрольована.

Покровський напрямок залишається найгарячішою точкою по всій лінії фронту. Кількість ворожих штурмів за день тут зросла до 36. Сили оборони відбили тут 27 атак агресора, ще дев’ять бойових зіткнень на цьому відтинку тривають.

На Курахівському напрямку також продовжуються бої. Від початку доби ворог атакує поблизу Красногорівки, Георгіївки, Парасковіївки та Костянтинівки. Загальна кількість атак тут зросла до 11, з яких — дев’ять штурмів успішно відбито ЗСУ та два ще не завершилися. 

На Времівському напрямку окупаційні війська чотири рази намагалися вклинитися в оборону ЗСУ поблизу Водяного. Два боєзіткнення ще тривають.

На Придніпровському напрямку безуспішно завершилися п’ять штурмів російських загарбників в районі Кринок. Ситуація тут під контролем ЗСУ.

На інших напрямках обстановка суттєвих змін не зазнала.

Атаки росіян

Харківщина продовжує потерпати від підступних ракетно-бомбових ударів з території Російської Федерації. 28 червня російські терористи завдали ураження трьома КАБами по приватних будинках та господарчих спорудах села Циркуни. Внаслідок таких злочинних дій агресора постраждало мирне населення. Також ворог здійснив три удари дев’ятьма КАБами по Липцях, ще дві авіабомби скинув на Зелене. 

Втрати РФ

Загальні бойові втрати противника з 24 лютого 2022 року по 28 червня 2024 року орієнтовно склали:

  • особового складу — близько 540 490 (+1 170);
  • танків — 8 066 (+24);
  • бойових броньованих машин — 15 480 (+21);
  • артилерійських систем — 14 423 (+60);
  • реактивних систем залпового вогню — 1 109 (+1);
  • засобів протиповітряної оборони — 871 (+3);
  • літаків — 360 (+1);
  • гелікоптерів — 326 (+0);
  • безпілотників оперативно-тактичного рівня — 11 509 (+50);
  • крилатих ракет — 2 329 (+5);
  • кораблів / катерів — 28 (+0);
  • підводних човнів — 1 (+0);
  • автомобільної техніки й автоцистерн — 19 514 (+46);
  • спеціальної техніки — 2 431 (+11).

Нагадаємо, 28 червня речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" Назар Волошин заявив, що головна мета рашистів на Покровському напрямку — вийти на Костянтинівську трасу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.06.2024 20:59