Посадовців Дніпровської установи судитимуть за хабарництво та наркотрафік

03 ЛИСТОПАДА 2021 09:11

Слідчі Територіального управління Державного бюро розслідувань Полтави завершили досудове розслідування стосовно двох посадовців Дніпровської установи виконання покарань №4, один з яких брав хабарі з арештованих, а інший намагався занести на територію установи наркотики. Обвинувальні акти направлені до суду.

Повідомляє TrueUA, з посиланням на ДБР.

Майор внутрішньої служби причетний до цілого ряду злочинів, пов’язаних з одержанням хабарів від арештованих.

«Він вступив у змову із арештованим, який позиціонував себе «смотрящим», та разом із ним отримував гроші з інших арештованих за переведення у кращі камери. Така «послуга» коштувала приблизно 1 тис. доларів США.

В інших епізодах посадовець за гроші дозволяв арештованим користуватися мобільними телефонами, грати в азартні ігри, переводив їх у камери без інших ув’язнених. Гроші за свої «послуги» він отримував через банківський рахунок тещі», - йдеться в повідомленні.

Майор внутрішньої служби обвинувачується в одержанні неправомірної вигоди за попередньою змовою групою осіб, поєднаному з вимаганням (ч. 3 ст. 368 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк 10 років з конфіскацією майна.

Інший обвинувачений – молодший інспектор – сховав пакунок з метадоном у кишені та намагався занести наркотики на територію установи. Його викрили під час огляду.

Молодший інспектор обвинувачується у незаконному придбанні, зберіганні, перевезенні чи пересиланні наркотичних засобів (ч. 1 ст. 309 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до 5 років.

Фото ДБР.

Також читайте: ДБР заставило підприємство повернуло держбюджету 30 мільйонів

Події, 03.11.2021 09:11