Фото: ДБР

Посадовця ДСНС Київщини підозрюють у земельних махінаціях: яку оборудку він провернув

Правоохоронці повідомили про підозру начальнику одного з управлінь Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Київській області. Він організував схему з відчуження державної земельної ділянки та "віддав" її для будівництва багатоповерхівки місцевому підприємцю.

Про це інформують у прес-службі Державного бюро розслідувань.

"Встановлено, що чиновник розробив та реалізував незаконну схему, яка дозволила вивести земельну ділянку, що була в оперативному користуванні пожежної частини та мала статус "державної землі", в комунальну власність", — йдеться у повідомленні.

Згодом така схема допомогла укласти інвестиційну угоду з місцевим забудовником для зведення на ділянці десятиповерхового житлового будинку із двома наземними паркінгами.

"Оборудка була реалізована в обхід процедури, передбаченої Земельним Кодексом України, та без відповідного погодження Кабінетом Міністрів України", — розповіли у ДБР.

Цього року зловмисники реалізовували вже останній етап "угоди", під час якої організатор та ще кілька службовців ДСНС отримали від забудовника 19 квартир, які розподілили між собою поза чергою.

"Розподіл житла проведено виключно в інтересах зловмисників і без врахування першочергових потреб сімей працівників ДСНС, що постраждали від російської окупації чи втратили годувальників", — наголосили правоохоронці.

Зараз ДБР встановлює повне коло причетних осіб. Високопосадовця підозрюють у перевищенні влади та службових повноважень. Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років. Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу.

Нагадаємо, напередодні працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру одному із заступників начальника Департаменту фінансів Міністерства оборони України, який нажився на ремонті дороги. Він завдав державі збитків на 15 мільйонів гривень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 10.08.2023 14:14