Фото: ДБР

Наживався на ремонті дороги: ДБР повідомило про підозру посадовцю Міноборони

У середу, 9 серпня, працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру одному із заступників начальника Департаменту фінансів Міністерства оборони України, який нажився на ремонті дороги. Він завдав державі збитків на 15 мільйонів гривень.

Про це повідомили у прес-службі ДБР. Фігурантові загрожує до семи років позбавлення волі.

Відомо, що у 2017 році одне з приватних товариств стало переможцем на тендерних торгах щодо будівництва дороги на території військового містечка. Проте попри умови договору підприємство відразу попросило 70% від зазначеної суми за майбутню роботу.

Так, військова частина звернулося до Міноборони щодо дозволу на авансові виплати, а чиновник всупереч своїм повноваженням дозволив це зробити.

"Приватне підприємство отримало понад 15 мільйонів гривень авансом, але жодних робіт виконано не було. Гроші було привласнені керівництвом підприємства та розтрачені на свій розсуд", — зазначають у ДБР.

Зазначається, що посадовець Міноборони підозрюється у недбалому ставленні до служби. Обвинувальний акт щодо привласнення державних коштів приватним підприємством було направлено до суду в окремому кримінальному провадженні.

Нагадаємо, 3 серпня військові командири навчального центру Національної гвардії отримали підозри від правоохоронців. Вони безпідставно нараховували собі та отримували додаткову грошову винагороду за нібито участь у бойових діях. За такі дії посадовцям загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років.

Додамо, в Одеській області бухгалтер військової частини привласнював гроші, призначені для виплат військовослужбовцям. Посадовця вже затримали правоохоронці. У такий спосіб бухгалтер заволодів пʼятьма мільйонами гривень. Ще стільки ж він привласнив, перерахувавши кошти на рахунки своїх знайомих.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 09.08.2023 16:27