Фото: РБК

Виписали собі премій на мільйон: керівники навчального центру Нацгвардії отримали підозру

Військові командири навчального центру Національної гвардії отримали підозри від правоохоронців. Вони безпідставно нараховували собі та отримували додаткову грошову винагороду за нібито участь у бойових діях.

Про це повідомили у прес-центрі Державного бюро розслідувань.

"Фігуранти не брали безпосередньої участі у бойових діях. Вони складали підроблені документи на себе і таким чином протягом 2022 року отримали майже один мільйон гривень у якості "бойових" доплат", — йдеться у повідомленні.

За такі дії посадовцям загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років.

Додамо, в Одеській області бухгалтер військової частини привласнював гроші, призначені для виплат військовослужбовцям. Посадовця вже затримали правоохоронці. У такий спосіб бухгалтер заволодів пʼятьма мільйонами гривень. Ще стільки ж він привласнив, перерахувавши кошти на рахунки своїх знайомих.

Нагадаємо, раніше правоохоронці затримали посадовця із Тернопільщини, який привласнював гроші, які виділили на будівництво казарми. . У ході перевірок поліцейські встановили, що підозрюваний ще у 2018 році почав вносити неправдиві відомості в акти здавання-приймання виконаних робіт. Він підписував акти виконаних робіт за те, чого не проводилося взагалі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.08.2023 15:31