Фото: "УНІАН"

Бізнесмен із Києва "нажився" на військовій частині на 7 млн грн

Відповідати перед законом доведеться приватному підприємцю із Києва, який шахрайським способом заволодів коштами із держбюджету, обманувши військову частину. 

Про це повідомили у прес-службі Державного бюро розслідувань.

"Встановлено, що підприємець уклав угоду з військовою частиною про постачання 1500 комп’ютерів та комплектуючих до них. За додаткову плату він продав операційну систему до комп’ютерів, яка насправді вже йшла комплектом від самого виробника", — йдеться у повідомленні.

У ДБР розповіли, що горе-підприємець запевнив військових, ніби операційну систему для компʼютерів він купував окремо, а для доказу підробив угоду. Через це військова частина витратила на сім мільйонів гривень більше.

Зараз правоохоронці вирішують питання обрання зловмиснику запобіжного заходу. Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, працівники Державного бюро розслідувань спільно з Національним антикорупційним бюро завершили розслідування щодо колишніх заступника міністра оборони та т.в.о. директора Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міноборони.

Вони під час закупівлі продуктів для армії завдали збитків державі на 12 мільйонів гривень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

 

Суспільство, 31.07.2023 12:13