Фото: прес-служба ДБР

Дозволила незаконні рубки та втікала від правоохоронців: посадовиця природного парку на Закарпатті отримала підозру

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру посадовиці Ужанського національного природного парку на Закарпаття, яка допустила незаконні рубки дерев на понад 157 млн грн. Вона дозволила провести рубку дерев на території національного природного парку без необхідного погодження з Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів України.

Про це повідомляє прес-служба ДБР.

Так, посадовицю підозрюють у перевищенні службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 365 КК України). Їй загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

Держбюро розслідувань зазначає, що під час повідомлення про підозру чиновниця намагалася втекти, представлялася іншою особою та закликала своїх родичів та сусідів протидіяти правоохоронцям.

посадовиця

"Готуються клопотання про відсторонення жінки від посади та обрання запобіжного заходу у вигляд тримання під вартою. Розслідування триває, встановлюється повне коло осіб, причетних до незаконної рубки", — зазначили у ДБР.

Нагадаємо, раніше ми писали, що в Україні судитимуть шахрая, який хотів видурити з підприємства $500 млн. Працівники Державного бюро розслідувань завершили досудове розслідування стосовно чоловіка, який видавав себе за співробітника Служби безпеки України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 16.02.2023 15:31