Корабель "Павло Державін". Фото: vpk.name

Пошкоджено не лише "Павел Державин": у ВМС розповіли подробиці атак на ворожий флот

У Військово-морських силах прокоментували нові втрати російського флоту у Чорному морі. Напередодні з'явилася інформація, що пошкоджень зазнав корабель "Павел Державин".

Про це заявив речник Військово-морських сил Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону. Він наголосив, що досі інформаційним простором ширилася некоректна інформація.

"Насправді, ситуація така. Пртягом двох діб корабель ЧФ РФ "Павел Державин" отримав два пошкодження поспіль. Тільки з другої спроби вони зрозуміли, що їм потрібно мабуть все ж таки ретируватися. Зараз вони напрявляються в Новоросійськ. На відновлення. Обидва пошкодження на одному кораблі", — заявив Плетенчук.

За його словами, отримав пошкодження і ще один корабель ворога "Николай Муру".

"Це військовий буксир, який після першого пошкодження прийшов на допомогу до "Державина". Над "Муру" так само, як ми розуміємо, будуть проводитись в порту якісь ремонтні роботи. Наразі це вся інформація. Щодо "Буяна" інформацію не підтверджуємо. Вона не відповідає дійсності", — сказав речник.

Нагадаємо, за даними британської розвідки, флот Російської Федерації відмовляється від ідеї блокувати український експорт Чорним морем. Все через атаки українських дронів, через які окупанти ризикують втратити свої бойові кораблі.

Зазначається, що після серії ударів, завданих у серпні та вересні, Чорноморський флот Росії, найімовірніше, подвоїв свою оборонну і реактивну позицію. Він перебазував багато своїх сил і засобів, включно з кораблями і підводними човнами, оснащеними крилатими ракетами, із Севастополя до районів базування, розташованих далі на схід, до Новоросійська.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.10.2023 19:59