Фото ілюстративне. Джерело: "Інтерфакс-Україна"

Постачання військової техніки та навчання воїнів: Іспанія збільшить допомогу Україні

Іспанія посилить військову допомогу Україні. Цього разу на потреби Збройних сил передадуть бронетранспортери, пускові установки для зенітної техніки, зенітні ракети та військові вантажівки.

Спеціальну заяву щодо цього оприлюднило Міністерство оборони Іспанії. Виконувачка обов'язків міністра оборони Іспанії Маргарита Роблес під час засідання "Рамштайну" 19 вересня поінформувала про стан матеріальних постачань, якими країна продовжує підтримувати Україну.

Зокрема, вона наголосила на відвантаженні нових бронетранспортерів, надувних командних човнів, а також різних інших матеріалів — пускових установок і ракет для протиповітряної та протикорабельної оборони, спеціальних вантажівок для роботи з цими системами, а також машин швидкої медичної допомоги.

Крім того, аби мобільний госпіталь Role 2+, який Іспанія передала Україні у серпні, продовжував функціонувати, міністр оголосила про надання значної кількості палет із хірургічним і медичним обладнанням.

Роблес також наголосила на хорошому прогресі в підготовці українського персоналу на іспанській території в рамках місії EUMAM в Україні за координації Тренувального координаційного центру в Толедо.

За попередньою інформацією, підготовку пройдуть близько чотирьох тисяч військових, що вдвічі перевищує кількість, яку називали спочатку. У відповідь на нові потреби України запропонують також курс військового парашутного спорту в аеродинамічній трубі та різні спеціальні курси для українських військових сил безпеки.

Нагадаємо, що в липні Іспанія відправила Україні додаткову партію гуманітарної та військової допомоги. До неї ввійшла остання партія танків Leopard 2A4. Також українським військовим від іспанців надійшло десять броньованих автомобілів TOA M-113 (три з них для Державної прикордонної служби України), 10 ваговозів (п'ять — для прикордонників, решта — для ЗСУ), броньований багатоцільовий автомобіль (для прикордонників).

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.09.2023 16:08