Скріншот з відео

Гарантії безпеки для України: ще одна держава приєдналась до країн "Великої сімки"

До членів "Великої сімки" з питання надання довгострокових гарантій безпеки для України приєднається Іспанія. Це необхідно для стримування російської агресії у майбутньому.

Таку заяву зробив прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес, пише El Español.

Метою гарантій безпеки є надання допомоги Україні у створенні боєздатної армії для захисту країни, а також стримування Росії від нового нападу в майбутньому. Вони також закликали інші країни приєднатися до цього.

"Як і більшість інших країн під час зустрічі, Іспанія вирішила приєднатися до цієї декларації G7", — сказав Санчес.

Санчез наголосив, що ці гарантії безпеки не сильно змінять те, що Іспанія вже робить для України. Йдеться про надання військової допомоги та навчання українських солдатів.

"Необхідно формалізувати зобов'язання в тому, що ця підтримка зберігатиметься в довгостроковій перспективі", — додав глава уряду.

Нагадаємо, Україна отримала потужні оборонні домовленості та погоджену країнами "Великої сімки" Спільну декларацію підтримки України. Вона є важливим кроком до укладення системи двосторонніх безпекових угод між Україною та окремими країнами-гарантами щодо гарантій безпеки для нашої держави.

Раніше західна преса писала про те, що країни-члени НАТО не хочуть вступати у пряму війну з Росією, тому не поспішають із приєднанням України до Альянсу.

Водночас президент Польщі Анджей Дуда висловив думку, що для його країни вступ України до НАТО буде важливим, оскільки Україна має потужну армію із бойовим досвідом. Дуда запевнив, що у разі прийняття НАТО рішення розпочати в Україні миротворчу місію, Польща, як відповідальний член Альянсу, його підтримає.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.07.2023 20:59