Фото: mfa.gov.ua

"Потребує часу": у МЗС зробили заяву щодо дозволу на удари по Росії

Україна має повне право бити по військових цілях на території країни-агресорки Росії. Наразі тривають перемовини із міжнародними партнерами щодо цього питання.

Про це повідомив речник Міністерства закордонних справ України Георгій Тихий під час брифінгу.

Як зауважив посадовець, тема отримання дозволу від партнерів на удари західною зброєю по РФ є однією з головних для нового очільника МЗС Андрія Сибіги.

"Його позиція принципова — Україна за міжнародним правом має право бити по законних цілях на території Росії... Ми розуміємо, що це рішення партнерів потребує часу, у них є сумніви та вагання. Але Україна активно працює з цими сумнівами і пояснює, що цей дозвіл не буде ескалацією", — розповів Тихий.

Він також підтвердив, що державний секретар Ентоні Блінкен та міністр закордонних справ Великої Британії Девід Леммі завтра відвідають Київ. Проте деталей візиту у МЗС поки не розкривають.

"Будемо раді приймати їх в Києві. Будемо вести переговори з низки питань. Щодо конкретних тем — не буду забігати наперед. Давайте, спочатку ці переговори відбудуться. Ми стаємо ближчими до цього рішення весь час. Але в дипломатії діє принцип — нічого не домовлено, поки все не домовлено. Поки над цим іде робота, коли це буде, про це всі дізнаються", — сказав Тихий.

Нагадаємо, раніше репортер Axios Джулігрейс Бруфке заявляла, що цього тижня під час свого візиту до Києва державний секретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен оголосить про дозвіл на удари далекобійними ракетами ATACMS по території Росії.

Водночас сам Блінкен в інтерв'ю Sky News заявив, що президент Сполучених Штатів Джо Байден не виключає того, що Україна отримає дозвіл на удари по території Росії далекобійною американською зброєю.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 10.09.2024 23:55