Блискавка у Львові. Джерело: соцмережі

Потужна гроза та блискавки у Львові спричинили вибух і пожежу (фото, відео)

У неділю, 14 липня, ввечері у Львові небо затягнуло хмарами та почалася потужна гроза. Внаслідок ударів блискавок у місті спалахнула пожежа.

Відео негоди очевидці опублікували в соціальних мережах. Удари блискавок подекуди наробили шкоди.

Заступник міського голови Андрій Москаленко повідомив, що, зокрема, на вулиці Кобилиці закоротило провід, що йде від церкви до будинків.

"ДСНС, обленерго й аварійна служба працюють на місці. Внаслідок замикання повітряної лінії електропостачання без світла тимчасово залишилися будинки приватного сектору та будинки двоповерхової забудови довкола вулиці Кобилиці", — зазначив чиновник.

Також на вулиці Трускавецькій (на межі міста) блискавка влучила в закинуту будівлю (чотири на чотири метри), там розпочалася пожежа.

Пожежу зафіксували й на вулиці Вашингтона. На балконі житлового будинку (третій поверх), а також загоряння будинку в районі Рудно. Також аварійні бригади перевіряють інформацію щодо загоряння в межах вулиці Городоцької (Залізничний район). У місті фіксують перепад напруги через грозу

"Усі служби працюють у посиленому режимі", — запевнив Андрій Москаленко.

Тим часом мережі публікують карту блискавок у західному регіоні України.

Мапа блискавок на Львівщині

Джерело: соцмережі

Нагадаємо, що 22 червня близько 14 години на Львівщині розпочалися грози. Значні дощі, шквали 17-22 м/с, град наробили значних збитків.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 14.07.2024 23:44