Фото: скріншот з відео

"Повірте на слово": Лукашенко вигадав, для чого РФ розміщує ядерну зброю у Білорусі (відео)

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко пояснив, для чого йому ядерна зброя на території країни. Диктатор побоюється "державного перевороту".

Про це заявив Олександр Лукашенко під час послання до білоруського народу і парламенту.

Самопроголошений президент переконує, що бійців для "перевороту" готують в Україні.

"Білорусь намагаються втягнути у війну. Особливо стараються наші сусіди, ці факти не сховаєш. Повним ходом йде формування якихось полків для подальшого перевороту в Білорусі, настане час — ми вам викладемо це все. Сьогодні не час, йде кропітка закрита робота. Але повірте на слово, я вас ніколи не обманював. Вони готуються вторгнутися на територію Білорусі, щоб знищити нашу країну. Роблять з наших бойовиків, а по простому — бандитів, яких не шкода. Їм їх не шкода. Ми також маємо цю інформацію. Перший досвід вони сьогодні набувають в Україні. Щоправда, більше як гарматне м'ясо", — заявив він.

Лукашенко переконує, що сам попросив Путіна повернути в Білорусь ядерну зброю.

"Саме після повернення, яке було виведено у 90-х, я хочу убезпечити білоруську державу і забезпечити мир білоруському народу. Під батогом жити більше не хочемо і рабами не будемо", — сказав він.

Нагадаємо, 24 березня російський президент Володимир Путін заявив, що Росія розмістить у Білорусі тактичну ядерну зброю. Першого липня завершується будівництво сховища.

У Білому домі зазначили, що заяви російського диктатора Володимир Путіна щодо розміщення ядерної зброї у Білорусі жодним чином не вплинуть на стратегічну ядерну позицію Сполучених Штатів.

Зазначимо, Україна та країни Заходу опинилися в ситуації, в якій Російська Федерація періодично погрожує їм застосуванням ядерної зброї. Аналітики вказують на потенційні загрози, з якими цьогоріч може стикнутися НАТО і колективний Захід загалом.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 31.03.2023 12:39