Фото: voladm.gov.ua

Повітряна тривога: в мережі розповсюджується фейк про скасування попередження

Проросійські Telegram-канали поширюють фейки, що повітряну тривогу в Україні більше не оголошуватимуть. Мовляв, це робиться задля того, щоб не травмувати психіку українців та не нервувати їх.

Про це пише видання "Детектор медіа".

За інформацією видання, у повідомленнях ідеться про те, що, згідно з розпорядженням Офісу президента, в Україні припинили вмикати повітряну тривогу. Щоб посіяти сумніви та недовіру до влади, автори також наголошують на тому, що про деякі влучання повідомляється не одразу. Окрім цього, зазначається, що із кожним новим сигналом повітряної тривоги українці готуються до вибухів, що негативно позначається не лише на їхньому моральному стані, але і на самопочутті.

Останнім часом оголошення повітряної тривоги в Україні пов’язано з літаками МіГ-31К, що злітають з аеродромів в Білорусі. Саме ці літаки є носіями гіперзвукової ракети "Кинджал", яку українські сили ППО не можуть поки перехоплювати.     

Нагадаємо, попередній масований ракетний удар РФ по Україні розпочався ввечері 9 лютого. За даними ЗСУ, до 12:00 10 лютого Росія випустила понад 100 ракет. Вибухи чули у Києві, Харкові, Кривому Розі, Хмельницькому, Вінниці, Івано-Франківську, а також у Львівській, Одеській, Дніпропетровській, Запорізькій та Полтавській областях.

У період із 21:50 9 лютого до 12:00 10 лютого РФ випустила 71 крилату ракету та до 35 ракет комплексу С-300. Водночас ворог застосував сім ударних БпЛА типу Shahed.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Війна, 14.02.2023 14:12