Фото ілюстративне. Джерело: Pixabay

Повітряні сили повідомили нові деталі сьогоднішнього обстрілу "Кинджалами"

У четвер, 14 грудня, російські загарбники завдали удару "Кинджалами" по території України. Протиповітряній обороні вдалось збити одну гіперзвукову ракету на Київщині.

Про це повідомляють Повітряні сили у Telegram.

Військові наголосили, що через зліт літаків МіГ-31К з аеродрому Саваслейка, о 14:09 по всій території України було оголошено повітряну тривогу. Вже близько 14:15 було здійснено пуски ракет — прильоти в район Старокостянтинова вже о 14:20.

"Зауважте, що від моменту оголошення повітряної тривоги — до прильотів в центральній Україні минуло усього 10 хвилин", — зауважили військові.

Також у Повітряних силах повідомили, що загалом противник застосовував три аеробалістичні ракети повітряного базування Х-47М2 "Кинджал" із трьох літаків МіГ-31К з повітряного простору Тульської області у напрямку міста Київ та Старокостянтинова.

"Зенітним ракетним підрозділом Повітряних Сил Збройних Сил України знищено одну ракету Х-47М2 "Кинджал" в Київській області. Про наслідки влучань/не влучань ворожих ракет в Хмельницькій області, звісно, не коментуємо", — йдеться у повідомленні військових.

Росіяни використовували фальш-цілі

Військові повідомили, що кілька ворожих цілей, про які вони повідомляли раніше, імовірно були імітовані ворожими системами радіоелектронної боротьби.

"Втім, ми й надалі оперативно повідомлятимемо про напрямок руху усіх цілей, адже неможливо одразу встановити реальний це "Кинджал" чи так звана "фальш-ціль". У будь-якому разі закликаємо громадян не ігнорувати сигнали повітряної тривоги! Адже небезпека реальна", — додали у Повітряних силах.

Нагадаємо, 14 грудня російські загарбники масовано атакували Україну ракетами. Вибухи лунали в Києві, Хмельницькій та Житомирській областях. Повітряні сили попередили мешканців країни про ракетну небезпеку.

За даними Хмельницької обласної військової адміністрації, у четвер російські загарбники двічі атакували Хмельницьку область ракетами. Чиновники повідомили, що постраждалих та руйнувань в обох випадках не зафіксовано.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.12.2023 21:24