Фото: МіГ-31. Джерело – Defense Express

Патрулювання Чорного моря "Кинджалами": у розвідці пояснили, кого хоче залякати Путін

Російський диктатор намагається залякати країни Заходу та членів НАТО своїми заявами про патрулювання акваторії Чорного моря літаками, які озброєні ракетами "Кинджал". Для України у цьому питанні нічого не змінилось.

Таку заяву зробив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов, пише "РБК-Україна".

"Як і в багатьох інших випадках (наприклад, з інформацією про розміщення ядерної зброї на території Білорусі чи проведення там якихось навчань), це заява не для українців. Для нас тут нічого не змінилось, тому що ті самі літаки, оснащені "Кинджалами", в акваторії Чорного моря вже були, і українська територія в зоні ураження теж уже знаходилась. Тобто для нас тут жодної новини немає. Це розраховано на підвищення певного градуса напруги й шантажу, передусім — на аудиторію Заходу, Європейського Союзу і країн-членів НАТО", — сказав він.

Андрій Юсов наголосив, що російські загарбники побоюються розміщувати будь-яку техніку в окупованому Криму.

"Якщо говорити про базування в Криму, то з огляду на останні події, новини й поведінку противника там, вони намагаються бути максимально обережні із розташуванням сил та засобів на окупованому півострові", — додав представник розвідки.

Нагадаємо, російський диктатор доручив Повітряно-космічним силам на постійній основі патрулювати в нейтральній зоні повітряний простір над Чорним морем літаками, обладнаними системою "Кинджал". Однак авіаексперти вважають це банальним залякуванням, бо такі ракети не зможуть уразити цілі у Чорному морі.

Своєю чергою речник Повітряних сил полковник Юрій Ігнат заявив, що нові погрози президента Російської Федерації Володимира Путіна про патрулювання МіГ-31К у Чорному морі, можливо, спрямовані на посилення напруги. Ці страшилки диктатора кардинально нічого не змінюють для Сил оборони України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.11.2023 11:55