Фото: Depositphotos

Повітряні сили пояснили причини оголошених сьогодні тривог

У Повітряних силах ЗСУ розповіли, чому в понеділок, 13 березня, оголошували повітряну тривогу. Було зафіксовано зліт стратегічного бомбардувальника-ракетоносця Ту-160 з аеродрому Енгельс Саратовської області.

Про це повідомляє прес-служба Повітряних сил ЗСУ в Telegram-каналі.

Близько 13:30 зафіксували активність стратегічної і тактичної авіації РФ. У Росії в повітря підняли стратегічний бомбардувальник-ракетоносець Ту-160 з аеродрому Енгельс. Тому у більшості областей України було оголошено повітряну тривогу.

Також відомо про переліт чотирьох винищувачів МіГ-31БМ у Курську область.

Крім того, дальній бомбардувальник Ту-22м3 вилетів з аеродрому "Шайковка" у північному напрямку, а у Брянській області РФ та на східному напрямку спостерігалась активність ворожої тактичної авіації.

В понеділок, 13 березня, зберігається висока ракетна небезпека в Україні. Вранці російські окупанти вивели у Чорне море два ракетоносії та підводний човен. Станом на 11:30 ворог продовжує нарощування присутності ракетоносіїв в Чорному морі. Додатково виведено підводний човен. Загальний залп - до 20 ракет.

Нагадаємо, у четвер, 9 березня, у Москві, а також у Свердловській області РФ пролунало повідомлення про повітряну тривогу. Офіційні відомства Росії повідомили про злом інформаційних мереж.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.03.2023 15:06