Фото: МНС РФ

Пожежа у Махачкалі: зросла кількість жертв вогняного інциденту

У російській Махачкалі збільшилась кількість загиблих внаслідок пожежі на автозаправній станції. Під час пошуково-рятувальних робіт виявили тіла ще трьох людей.

Про це повідомили у міністерстві надзвичайних ситуацій РФ.

"За уточненою інформацією, внаслідок пожежі на автозаправці 105 постраждало, з них 30 загинуло", — йдеться у повідомленні.

Водночас російські медики заявляють про 35 загиблих. Влада Дагестану запровадила у Кумторкалінському районі режим надзвичайної ситуації.

Додамо, ввечері, 14 серпня, у столиці Дагестану Махачкалі пролунав вибух. Після цього спалахнула пожежа на автозаправці. Як стверджують очевидці у соцмережах, вибух стався близько 21:45 на території автосервісу. Після цього вогонь перекинувся на АЗС.

Останні вибухи у Росії

У середу, 9 серпня, під Москвою пролунав потужний вибух. Інцидент трапився на Загорському оптико-механічному заводі у місті Сергіїв Посад, що за 70 кілометрів від російської столиці. У сусідніх із заводом будинках вибиті вікна. Внаслідок вибухів постраждало понад 20 людей, під завалами ще можуть перебувати люди. На місці події працюють медики та рятувальники, приїхало 10 карет швидкої допомоги, але їх не вистачає для усіх поранених. Влада вже оголосила евакуацію з усіх цехів та будівель заводу.

Окрім того, мер Москви Сергій Собянін заявив, що вночі 9 серпня російські сили протиповітряної оборони нібито збили на околицях столиці РФ два безпілотники. Один — у районі Домодєдово, другий — у районі Мінського шосе.

Також вночі 9 серпня у Владивостоці в районі військово-морської бази пролунали гучні звуки. Згодом на місце події їхали поліція, пожежники та ФСБ. Очевидці розповіли у соцмережах, що після вибуху чули сильний запах горілої пластмаси, а зранку до них приїжджали співробітники ФСБ, вони опитували людей та наказали нікому не розповідати про те, що сталось.

Нагадаємо, 10 серпня у російському місті Домодєдово Московської області прогриміли вибухи. Місцеві повідомляли про сильну пожежу. Пропагандисти писали, що причиною пожежі став вибух балонів з газом. За іншою інформацією місцеві нібито чули роботу ППО і після цього пролунали вибухи.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 15.08.2023 11:55