Фото: НАБУ

Правоохоронці оголосили підозри чиновникам Запорізької облради, яких викрили на хабарі

У вівторок, 20 лютого, Національне антикорупційне бюро і Спеціальна антикорупційна прокуратура повідомили заступнику голови Запорізької обласної ради, його помічнику та депутату цієї облради про підозри в хабарництві.

Про це повідомила прес-служба НАБУ.

Що відомо про корупційну схему

Правоохоронці встановили, що протягом 2023-2024 років підозрювані неодноразово надавали одному з директорів обласної лікарні хабарі. За надані кошти очільник медзакладу сприяв перемозі наперед визначених компаній в оголошених медзакладом тендерах та допомагав у відкритті медзакладом рахунку у визначеному банку та розміщенню на ньому коштів. Загальна сума неправомірної вигоди сягає понад 650 тисяч гривень.

"19 лютого осіб викрили "на гарячому" одразу після надання ними чергової частини неправомірної вигоди", — йдеться у повідомленні.

Кваліфікація дій підозрюваних:

  • заступника голови Запорізької облради — ч. 3 ст. 27, ч. 4 ст. 369 КК України; 
  • його помічника — ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 369 КК України;
  • депутата вказаної облради — ч. 4 ст. 369 КК України.

Нагадаємо, 17 лютого правоохоронці затримали посадовця Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів у Волинській області, якого підозрюють у систематичному вимаганні хабарів за невтручання в роботу лабораторій на ринках області.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 20.02.2024 22:58