На Волині затримали посадовця Держспоживслужби, який обкладав "даниною" працівників лабораторій

Правоохоронці затримали посадовця Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів у Волинській області, якого підозрюють у систематичному вимаганні хабарів за невтручання в роботу лабораторій на ринках області.

Як повідомили у прес-службі Державного бюро розслідувань, затримання відбулося у співпраці з Національною поліцією та Службою безпеки України.

Правоохоронці вказують, що посадовець обкладав "даниною" працівників лабораторій ветеринарно-санітарної експертизи. Зокрема, лише з одної лабораторії у місті Ковель керівник управління за роботу без перевірок просив щомісячну плату — 400 доларів. Якщо ж працівники лабораторій відмовлялися йому платити, він вдавався до погроз — обіцяв влаштувати перевірки, за результатами яких лікар лабораторії міг не лише отримати догану, а й позбутися роботи.

Посадовця "взяли" на "гарячому" 13 лютого.

"Затримали організатора після отримання чергового траншу у сумі 1200 доларів за безперешкодну роботу у листопаді-січні. Передача грошей відбулася в автомобілі посадовця на одній із заправок в Луцькому районі", — зазначають у ДБР.

Відомство також повідомляє, що "абонплату" за вересень-жовтень — 800 доларів США — раніше за вказівкою керівника отримав головний спеціаліст одного з відділів управління Держспоживслужби.

ДБР

Фото: Державне бюро розслідувань

"Начальнику управління вже повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років", — інформують правоохоронці.

ДБР вже подало до суду подано клопотання про обрання запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади. Також встановлюється повне коло осіб, причетних до протиправної схеми.

Нагадаємо, днями директор ДБР Олексій Сухачов повідомляв, що відомство й надалі посилюватиме заходи, спрямовані на покарання корупціонерів, попри їх посади чи положення. Для цього розроблено комплекс заходів, спрямованих на документування та локалізацію вертикально побудованих корупційних механізмів у різних сферах діяльності.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 17.02.2024 02:18