Олексій Сухачов. Фото: ДБР

У ДБР заявили про посилення заходів, спрямованих на виявлення та покарання корупціонерів

Державне бюро розслідувань (ДБР) планує й надалі посилювати заходи, спрямовані на покарання корупціонерів, попри їх посади чи положення. Для цього розроблено комплекс заходів, спрямованих на документування та локалізацію вертикально побудованих корупційних механізмів у різних сферах діяльності.

Про це повідомляє прес-служба бюро із посиланням на заяву директора ДБР Олексія Сухачова.

"Принципова позиція Державного бюро розслідувань щодо невідворотності покарання винних осіб, попри їх посади чи положення, і надалі залишається непохитною та найпріоритетнішою", наголосив Олексій Сухачов. 

За його словами, в умовах воєнного стану пріоритетом у діяльності ДБР і надалі залишатиметься забезпечення надійного захисту прав і свобод людей, інтересів суспільства і держави від протиправних посягань.

"Це щоденна безперервна робота з протидії злочинам проти основ національної безпеки, зловживанням у сфері забезпечення потреб Сил оборони та під час комплектування військ, а також на інших важливих напрямках, визначених постановами координаційних нарад", сказав директор Бюро.

Сухачов зауважив, що реалізація комплексу антикорупційних заходів дозволила викрити подібні схеми, організовані керівниками різних рівнів, які діяли у сферах: митного контролю, оподаткування, охорони навколишнього середовища, а також у сфері діяльності інших контролюючих та правоохоронних органів.

За його словами, ДБР планує посилити роботу й щодо виявлення необґрунтованих активів та документування фактів незаконного збагачення топ-посадовцями, уповноваженими на виконання функцій держави або місцевого самоврядування. 

"Цей напрямок роботи виявився дієвим у багатьох резонансних провадженнях, які розслідували слідчі ДБР. Тож напрацьований алгоритм співпраці Бюро зі Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою та Вищим антикорупційним судом буде рішучою відповіддю на вказані негативні явища", підкреслив Олексій Сухачов.

Директор ДБР висловив впевненість, що у 2024 році бюро збереже динаміку минулого року, що відзначився суттєвим посиленням протидії злочинності за усіма напрямками.

Нагадаємо, наприкінці січня працівники Державного бюро розслідувань завершили досудове розслідування щодо російського олігарха, заступника голови Державної думи Російської федерації Олександра Бабакова, який виправдовував збройну агресію проти України та голосував за антиукраїнські закони.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 09.02.2024 14:55