Олександр Бабаков. Фото: росЗМІ

Загрожує довічне позбавлення волі: до суду пішла справа заступника голови Держдуми РФ Бабакова

Працівники Державного бюро розслідувань (ДБР) завершили досудове розслідування щодо російського олігарха, заступника голови Державної думи Російської федерації Олександра Бабакова, який виправдовував збройну агресію проти України та голосував за антиукраїнські закони.

Про це повідомляє прес-служба ДБР.

Зазначається, що Бабаков голосував за ряд федеральних законів щодо включення Запорізької області та Херсонської області, разом зі Снігурівським та Олександрівським районами Миколаївської області, до складу Росії.

Також він в ефірі російських пропагандистських каналів на запитання російського пропагандиста Володимира Соловйова щодо захоплених РФ частин Донецької та Херсонської областей, повідомив, що указані області є економічною територією, які Росія повинна не спонсорувати, а розвивати й використовувати у власних економічних цілях.

"Таким чином він виправдовував та визнавав правомірною збройну агресію РФ проти України та тимчасову окупацію частин територій України", наголошують у ДБР.

Наразі обвинувальний акт щодо Бабакова направлено до суду. Його звинувачують за статтею за ч. 3 ст. 110 КК України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) та ч. 3 ст. 436-2 КК України (виправдовування та визнання збройної агресії Росії проти України). Санкція статей передбачає покарання у вигляді до довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, у грудні 2023 року Державне бюро розслідувань оголосило у розшук заступника голови Держдуми Росії Олександра Бабакова. Датою його зникнення зазначається 16 квітня 2022 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 26.01.2024 12:27