Фото: Facebook "Київзеленбуд"

Правоохоронці прийшли з обшуками у "Київзеленбуд": що відомо

У п'ятницю, 11 серпня, правоохоронці прийшли з обшуками до комунального обʼєднання "Київзеленбуду". Поліцейські перевіряють, зокрема, службові приміщення.

Про це повідомили у Київській міській військовій адміністрації.

"Працівники комунального об’єднання сприяють слідству. Обшуки проводять співробітники слідчого управління ГУ Національної поліції в м. Києві", — йдеться у повідомленні. 

Додають, що посадовці "Київзеленбуд" надають всі необхідні наявні документи та сприяють розслідуванню.

Розкрадання у "Київзеленбуді"

У травні 2023 року повідомляли про розкрадання понад 115 мільйонів гривень у "Київзеленбуді". Тоді прокурор Спеціальної антикорупційної прокуратури скерував до суду обвинувальний акт щодо 10 осіб обʼєднання.

Під час розслідування зʼясувалось, що у 2016-2017 роках "Київзеленбуд" провів тендери на закупівлю спеціальної техніки для утримання зелених насаджень районів столиці.Тоді посадовці забезпечили перемогу у цих тендерах наперед визначених компаній, які поставили техніку за завищеними цінами.

Нагадаємо, у середу, 9 серпня, Дніпровська окружна прокуратура Києва проводила обшуки на території комунального підприємства "Плесо". Обшуки відбувались в межах кримінального провадження щодо нібито розтрати бюджетних коштів на капремонт зон відпочинку "Галерна", "Чорторий" та "Троєщина". Водночас КП "Плесо" не погоджується з висновком щодо оцінки ефективності та результативності фінансово-господарської діяльності за 2019-2020 роки та I квартал 2021 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 11.08.2023 11:46