Фото: прес-служба Нацагентства

Правоохоронці розшукали активи чинного нардепа та особи зі списку топ-100 найбагатших бізнесменів України

Національне агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) розшукало активи осіб, які причетні до протиправної діяльності українських суб’єктів господарювання в особливо великих розмірах. Йдеться про чинного народного депутата та особи зі списку топ-100 найбагатших підприємців України.

Про це повідомляє прес-служба Нацагентства. Прізвища фігурантів АРМА не повідомило.

"Досудове розслідування встановило, що один з народних депутатів IX скликання, перебуваючи у змові з посадовими особами суб’єктів господарювання та особою, яка входять до списку ТОП-100 найбагатших бізнесменів України, налагодив нелегальну схему особистого збагачення фігурантів кримінального провадження", — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що зазначені особи, зловживаючи службовим становищем, через укладання фіктивних договорів на постачання продукції та надання послуг вчинили дії, які призвели до розтрати майна та ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах.

Правоохоронці знайшли частки у статутному капіталі на загальну суму 27,8 мільйона гривень, житлову нерухомість площею понад 400 квадратних метрів, дорогу зброю (іноземні карабіни та рушниці) — шість одиниць та майнові права інтелектуальної власності.

Усі отримані дані Нацагентство спрямувало до БЕБ для вжиття відповідних заходів, а саме накладення арешту на активи та їх подальшої конфіскації у дохід держави.

Нагадаємо, у системі Prozorro 15 листопада відбудеться аукціон з продажу одного з найдорожчих лотів банків, що ліквідуються Фондом гарантування вкладів. Початкова ціна  майже 10,6 мільярда гривень.

Додамо, Фонд державного майна запустив сайт, який містить перелік усіх арештованих активів росіян та колаборантів, переданих в управління відомству.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 13.11.2023 18:37