Правоохоронці вилучили на 12 млн. грн. контрабандного товару

01 ГРУДНЯ 2017 09:15

Правоохоронці ліквідували канал незаконного переміщення товарів через державний кордон України, повідомляє TrueUA.

«Злочинне угруповання, яке складалось з числа мешканців Харкова, через мережу Інтернет здійснювало пошук осіб, які потребували допомоги в переміщенні товарів з України на територію Російської Федерації. Під видом Інтернет-замовлень,  вантаж за допомогою логістичних компаній доставлявся до міста Харків на ім’я одного з членів угруповання. Після отримання товару правопорушники незаконно переправляли його через державний кордон до РФ. Далі, з використанням російських логістичних компаній, товар розповсюджувався територією Росії та на неконтрольовані українською владою райони Луганської та Донецької областей. Ця схема переміщення товарів працювала й в зворотньому порядку», – йдеться у повідомлені ДПСУ.

Зазначається, що у фігурантів кримінальної справи було вилучено банківські картки, в тому числі й Сбербанку Росії, готівку в 360 тисяч рублів РФ та понад 36 тисяч доларів США, одяг на суму 11 мільйонів гривень, який саме планувалось незаконним шляхом переправити через державний кордон поза пунктами пропуску. А в помешканнях одного з членів угруповання правоохоронцями було виявлено 1400 доларів США, понад 35 тисяч рублів РФ, 58 пакунків з товаром, який призначений до відправлення в Росію, на загальну суму 250 тисяч гривень.

Крім того, було виявлено підпільний цех з пошиву одягу, в якому знаходилось більше 60 швейних машинок та 75 промислових рулонів тканини.

Загальна сума вилученого товару складає понад 12 мільйонів гривень.

Відео, 01.12.2017 09:15