Джейк Салліван. Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

Представники Білого дому зустрілися з інноваційними виробниками зброї: говорили про посилення України

Офіційні особи Білого дому у понеділок, 8 січня, провели зустріч із керівниками компаній венчурного капіталу, технологічної та оборонної промисловості, щоб обговорити доступ України до інноваційного американського обладнання.

Про це інформує Reuters.

"Розмова була зосереджена на низці систем, у тому числі на безпілотних літальних системах, про те, як протистояти безпілотним літальним системам, а також на проблемі розмінування", — сказав один з офіційних осіб групі журналістів під час телефонної розмови після п’ятигодинної зустрічі.

Голова Ради національної безпеки Білого дому Джейк Салліван, зазначив чиновник з адміністрації Байдена, скликав цю зустріч, щоб підштовхнути до "оновленого акценту на допомозі Україні подолати ці ключові технологічні виклики, які гальмують прогрес і імпульс на полі бою".

На зустрічі були присутні керівники промисловості Fortem Aerospace, оборонних технологічних компаній, таких як Palantir Technologies Inc (PLTR.N) і Anduril Industries Inc, а також виробник безпілотників Skydio.

Представники адміністрації Байдена заявили, що зустріч у понеділок дала їм можливість дізнатися про нові можливості глибшої частини промисловості США в надії, що уряд зможе сприяти застосуванню цих інновацій в Україні.

"Офіційні особи наголосили, що будь-які спроби підтримати Україну будуть обмежені без додаткового пакета допомоги на понад 100 мільярдів доларів, який президент Джо Байден закликав законодавців ухвалити і яким передбачає близько 50 мільярдів доларів нової допомоги на безпеку для України, оскільки вона бореться з Росією, а також 14 мільярдів доларів для Ізраїлю, який веде війну проти ХАМАС у Газі", — інформує Reuters.

Офіційні особи заявили, що ця спроба є окремою від грудневої угоди про прискорення спільного виробництва зброї та обміну даними між США та Україною.

Нагадаємо, за даними Міноборони, в Україні наступного року планують суттєво наростити виробництво ракет та боєприпасів. Основний акцент буде спрямований на засоби протиповітряної оборони (ППО).

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Технології, 09.01.2024 02:31