Фото ілюстративне. Джерело: AFP

У США розповіли, які штати отримують найбільше інвестицій на виготовлення зброї для України

США завдяки військовій допомозі Україні фінансують американське виробництво озброєння. Адміністрація президента Джо Байдена оприлюднила інформацію про те, яку вигоду отримали різні регіони країни від військової допомоги Україні.

Про це повідомив Reuters. Опубліковані дані демонструють розбивку інвестицій у штатах на суму 27 мільярдів доларів, які Білий дім витратив на закупівлю боєприпасів і транспортних засобів для потреб армії США та союзників.

Зокрема, Пенсільванія отримала 2,4 мільярда доларів (це найбільше) у вигляді замовлень на виробництво зброї та боєприпасів, а також інвестицій для впровадження нових технологій.

Техас отримав 1,45 мільярда доларів на виробництво 155-міліметрових снарядів та іншої зброї. До Арізони надійшло близько 2,2 мільярда доларів. Пенсільванія й Арізона є ключовими штатами, які критично важливі для Байдена наступного року під час президентських виборів.

Згідно з поширеними документами, компанії в Арканзасі та Вісконсіні отримали контракти на суму понад 1 мільярд доларів. Іще 18 мільярдів доларів контрактних коштів розподілено між виробничими підприємствами, розташованими більш ніж у двох десятках інших штатів.

"У своєму останньому запиті на виділення 106 мільярдів доларів для України, Ізраїлю, Індо-Тихоокеанського регіону й охорони кордонів президент США Джо Байден 20 жовтня наголосив, що зброя для України — це робочі місця для американців", — зазначили аналітики.

За словами Байдена, частина грошей піде американським компаніям на заміну обладнання, відправленого за кордон, і згадав ракетні системи Patriot, які виробляє компанія Raytheon (RTX.N) в Арізоні, а також артилерійські снаряди, вироблені в 12 штатах країни, назвавши Пенсильванію, Огайо та Техас.

Нагадаємо, заступник держсекретаря США Джеймс О’Браєн заявив, що на теперішньому етапі війни переговори між Росією й Україною про її закінчення не мають сенсу. Адже зараз російський диктатор Володимир Путін прагне, аби українські сили капітулювали перед ним. За його словами, переговори — це справа України, але реальність полягає в тому, що США не вбачають жодних ознак того, що Росія готова вести реальні переговори.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.11.2023 10:14