Французький дрон Aarok. Джерело: Le Tribune

Франція та Україна спільно виготовлятимуть версію дрона, який став сюрпризом на Паризькому авіасалоні (відео)

Французька компанія Turgis&Gaillard підписала договір із державним підприємством "Антонов" про спільне виробництво зменшеної та дешевшої версії безпілотника Aarok MALE. Його успішно презентували на Паризькому авіасалоні у червні 2023 року.

Про це повідомив La Tribune.

"Прекрасна історія дрона Aarok триває. Після того, як він став одним зі сюрпризів у червні на Паризькому авіасалоні, цей дрон вартістю 50 мільйонів євро, найімовірніше, повинен злетіти наступного року в Україні", — зазначили у виданні.

У французькій компанії Turgis&Gaillard розповіли журналістам, що саме український промисловець обрав дизайн цього дрона, який з’явився "нізвідки в червні".

Цю угоду підписав колишній керівник Управління військової розвідки (DRM), військовий радник Turgis & Gaillard Жан-Франсуа Ферле під час візиту до Києва минулими вихідними разом із міністром оборони Себастьєн Лекорню. Французька делегація привезла з Києва понад 20 військових угод з Україною.

"Ця поїздка дала змогу обговорити еволюцію французької допомоги Україні в контексті війни, яка затягнулася та, найімовірніше, триватиме ще довго. Таким чином угода є частиною бажання Франції закріпити свою допомогу Україні в довгостроковій перспективі та перейти від логіки продажу військового обладнання до встановлення промислового партнерства між двома країнами", — наголосили французькі медійники.

Вони додали, що після підписання угоди між двома партнерами залишилося все зробити на промисловому й операційному рівні: де відбуватиметься місце складання, яке французьке та українське обладнання оберуть для цього дрона.

Aarok — це БпЛА середньої висоти та великої витривалості, що несе різні датчики й озброєння залежно від місії. Максимальна швидкість дрона — 463 км/год. Він може літати протягом 30 годин і не вимагає підготовленої інфраструктури.

Нагадаємо, що під час візиту до Києва міністра оборони Франції Себастьєн Лекорню делегація представників компаній, що спеціалізуються на виробництві військової техніки, підписали понад 20 контрактів з українськими промисловцями. Французький міністр 28 вересня зустрівся з президентом Володимиром Зеленським, міністром оборони Рустемом Умєровим, міністром стратегічних галузей промисловості Олександром Камишіним.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.10.2023 16:38