Фото: flickr.com

Президент Бразилії скаржиться, що Росія та Україна ігнорують його "мирний план"

Глава Бразилії Луїс Інасіу Лула да Сілва поскаржився, що президенти України та Росії не готові до його "мирного плану". Він вважає, що його ігнорують та розкритикував західні держави.

Про це пише Reuters.

Лула да Сілва наголосив, що "його країна працює заради миру в Україні", але начебто "ні Путін, ні Зеленський не готові". Лідер Бразилії зазначив, що "мирні пропозиції" мають затвердити в обох країнах — у Росії та Україні. Натомість, на його думку, західні держави та Радбез ООН не зупиняють війну.

"Рада безпеки ООН не спрацювала. США вторглися в Ірак, Франція і Англія вторглися в Лівію, тепер Росія. І кожен має право вето", — сказав Лула да Сілва.

Водночас, за його словами, група G7 більше не повинна існувати. Натомість варто сформувати групу, яка працюватиме за принципом G20 і до якої увійдуть країни, що розвиваються.

Висловлювання президента Бразилії щодо війни в Україні

Президент Бразилії Луїс Інасіу Лула да Сілва заявляв, що "конфлікт" в Україні не має військового рішення. На його думку, для завершення війни з РФ потрібно залучити більше дипломатії. Він також наголошував, що Бразилія голосувала на користь резолюції ООН із засудженням вторгнення Росії до України. За словами бразильського лідера, "повинен бути шлях до миру, оскільки зростання ескалації та використання сили несе величезні ризики".

Да Сілва також пропонував Україні передати Кримський півострів Росії для припинення війни. За словами президента Бразилії, "світу потрібний спокій", а тому потрібно "знайти рішення".

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський зазначив, що Бразилія та президент Лула да Сілва могли б багато зробити для закінчення війни в Україні. Зокрема, допомогти в реалізації одного з пунктів Формули миру.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.08.2023 11:06